Hvordan kan jeg beholde en frisk rygg i jobben?

stå og jobbe er ergonomisk og bra for en frisk rygg

Det er heldigvis mange ting du kan gjøre for å beholde en frisk rygg i jobben. Det viktigste tiltaket for en frisk rygg er å variere stillingene dine og være i bevegelse. Du bør ikke belaste ryggsøylen unødig om du vil holde ryggen din frisk og smidig.

Dersom jobben din krever at du må jobbe mye i ro med PCen, kan du i utgangspunktet velge om du vil sitte eller stå mens du jobber. En arbeidsstol som kan tilpasses dine behov er en optimal løsning for å beholde en frisk rygg, fordi den avlaster ryggsøylen. Det samme kan en sittepute gjøre, og den er i tillegg portabel. Det er viktig å tenke på den friske ryggen også i bilen. Hvis du vil variere, kan du bruke et arbeidsbord med justerbar høyde, slik at du kan stå. I så fall kan du kombinere bordet med en liten avlastningsmatte.

Hvis du står eller går mye på hardt underlag i hverdagen, har vi også større avlastningsmatter. Disse gjør at muskulaturen slapper bedre av og at blodet flyter friere i kroppen.

Husk at mosjon er viktig – ikke bare for å beholde en frisk rygg, men også for en velfungerende og samarbeidende kropp og sjel.