Slik får du et sunnere inneklima

En god inngangsmatte skal trekke til seg sand, søle, skitt og fuktighet fra sko…

07 JUN SLIK FÅR DU ET SUNNERE INNEKLIMA

En god inngangsmatte skal trekke til seg sand, søle, skitt og fuktighet fra sko, slik at gulvene dine holder seg rene lenger. Målinger viser at 80 – 90 % av smuss og fuktighet blir fanget opp om man går tre ganger over en matte med hver fot, noe som tilsvarer 5 – 6 meter.

For å oppnå en optimal renholdssone, anbefaler vi å dele denne sonen i tre;

  • En sone ytterst med børster, som kan skrape av inntil 40 % sand og skitt
  • En sone for rengjøring
  • En siste sone innerst for avtørking

Vi anbefaler at du legger en god børstematte ytterst. En børstematte for utendørs- og innendørs bruk gir meget god avskrapning av sand, søle, skitt og snø slik at kunder og besøkende ikke drar med seg dette inn i bygget.

Når man går over børstemattene, vil børstene bøye seg og skrape av sålenes mønster under skoene.

Renholdsomfanget blir derfor mindre og konsentrert til mattene, som enkelt kan rengjøres ved hjelp av feiing eller støvsuging.

Innenfor børstematten får du en avgrenset sone som er lett å holde ren. Med daglig vask av dette området, har du allerede fått unna 70 % av smussen som kommer med inn under sko og støvler.

Innerst bør du legge en matte med fuktabsorberende effekt, som gjør at skoene blir tørrere. Dette gjør at gulvene innenfor blir mindre sølete, og du unngår faren ved våte og glatte gulv.

Disse mattene tørker raskt, og du holder dem rene med støvsuger og tepperens.

PENERE GULV ER GOD ØKONOMI

Når de som besøker deg har fått skrapet smuss av skosålene og fått tørket av den verste fuktigheten, vil du oppleve at gulvene innenfor ikke bare holder seg rene lenger, men at inneklimaet generelt forbedres.

Bruk av matter gir mindre slitasje på gulvet. Renere sko drar med seg færre partikler som kan skrape opp gulvene, og med sjeldnere vask og mildere vaskemidler slites heller ikke overflaten like raskt.

Med en gjennomtenkt investering i kvalitetsmatter til inngangspartiet kan du konsentrere renholdet til mattene. Det er god økonomi for deg!

LA INNGANGSPARTIET GJENSPEILE INTERIØRET

Siden inngangsmattene leveres i en rekke farger, kan du forlenge interiøret ditt helt til døren og gi et godt førsteinntrykk.

Hvis du i tillegg kombinerer fargene med din egen logo og tekst, kan du ønske velkommen inn med en flott profilering av inngangspartiet ditt.

Se vårt utvalg av inngangsmatter